Εισαγωγή

Ο χειρουργός Νεόφυτος Ι. Ευαγγέλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι έγγαμος και πατέρας έξι παιδιών. Υπήρξε αριστούχος μαθητής και αποφοίτησε από το Ενιαίο Λύκειο Πανοράματος Θεσσαλονίκης με γενικό βαθμό απολυτηρίου “Άριστα” και διαγωγή κοσμιοτάτη.

Σπουδές - Εμπειρία

Σπούδασε ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, έπειτα από πανελλήνιες εισαγωγικές εξετάσεις, και πήρε το πτυχίο του με βαθμό “λίαν καλώς”. Μετά την εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας και της ιατρικής υπηρεσίας υπαίθρου (στην ορεινή Χαλκιδική), ειδικεύτηκε στη γενική χειρουργική για 6 χρόνια στη Θεσσαλονίκη σε δύο από τις καλύτερες χειρουργικές κλινικές της Βορείου Ελλάδος.

Αρχικά στο χειρουργικό τμήμα του νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης “Ο Άγιος Δημήτριος” το οποίο έχει μεγάλη εξειδίκευση στη χειρουργική παθήσεων του παγκρέατος και των χοληφόρων καθώς επίσης και στη συνέχεια στη Β’ Χειρουργική κλινική του Π.Γ.Ν. “Παπαγεωργίου”, επίσης στη Θεσσαλονίκη, που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες κλινικές σε όγκο και βαρύτητα χειρουργικών περιστατικών σε ολόκληρη τη Βόρειο Ελλάδα, καλύπτοντας όλο το φάσμα των επεμβάσεων της γενικής χειρουργικής με ιδιαίτερη όμως βαρύτητα στις επεμβάσεις ανωτέρου και κατωτέρου πεπτικού καθώς και ενδοκρινών αδένων.

Παράλληλα με τη διενέργεια πλήθους χειρουργικών επεμβάσεων στο νοσοκομείο, συμμετέχει συνεχώς σε πανελλήνια και διεθνή μετεκπαιδευτικά σεμινάρια που αφορούν στην εξειδίκευση στη λαπαροσκοπική χειρουργική κηλών και παθήσεων πεπτικού. Επιπλέον ολοκλήρωσε με επιτυχία την μεταπτυχιακή διπλωματική του διατριβή στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και έλαβε το δίπλωμα ειδίκευσης στη “Χειρουργική Ήπατος – Χοληφόρων -Παγκρέατος” με βαθμό “ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ”. Κατόπιν επιτυχών εξετάσεων στην αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κατέχει τον τίτλο του “Ειδικού Χειρουργού“.

Συνέδρια

Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα ημερίδων και συνεδρίων σε Ελλάδα και Εξωτερικό, με πλήθος δημοσιεύσεων και ανακοινώσεων σε έγκριτα ελληνικά ιατρικά περιοδικά. Είναι μέλος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας, της Χειρουργικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Εταιρείας Χειρουργικής Πεπτικού.

Οικογένεια - Προσωπικά Στοιχεία

Προερχόμενος από ιατρική οικογένεια, έχοντας πατέρα χειρουργό, τον Δρ. Ιωάννη Ευαγγέλου, νυν Συντονιστή Διευθυντή της Β΄  Χειρουργικής Κλινικής του Γ.Ν.Θ. Παπαγεωργίου και μητέρα αναισθησιολόγο, την Δρα Αθηνά Ζαμπούρη, τέως διευθύντρια του αναισθησιολογικού τμήματος του Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο, έχει ήδη αποκτήσει πολυετή εμπειρία μέσα στις χειρουργικές αίθουσες και σε όλο το φάσμα των επεμβάσεων της γενικής χειρουργικής. Παράλληλα, όμως, οι γονείς του φρόντισαν από πολύ νωρίς να του μεταλαμπαδεύσουν αυτά που οι ίδιοι θεωρούν ως σημαντικότερα εφόδια από όλα τα υπόλοιπα που πρέπει να έχει ένας ιατρός και μάλιστα χειρουργός και αυτά είναι η πίστη στο Θεό, ο σεβασμός της ανθρώπινης προσωπικότητας και του ανθρώπινου πόνου και φυσικά η αφοσίωση στην επιστήμη που σημαίνει συνεχής μελέτη και αφομοίωση κάθε καινούργιας γνώσης και νεότερων δεδομένων, πάντα προς όφελος του ασθενή.

Το ιατρείο - Ιδιωτικές Κλινικές

Ο χειρουργός Νεόφυτος Ι. Ευαγγέλου διατηρεί ιδιωτικό χειρουργικό ιατρείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Πλατεία Συντριβανίου 4).

Επίσης, συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης (Άγιος Λουκάς, Euromedica Κυανός Σταυρός, ΒιοκλινικήΙατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης και Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης.)

Επικοινωνία Επικοινωνία